Torenstraat 4
Ons pand aan Torenstraat 4 in Sint-Michielsgestel is gebouwd in 1882 wat toen der tijd een ambachtelijk-traditioneel woonhuis was. Het aan de noordzijde gelegen achterhuis is waarschijnlijk een overblijfsel van de bebouwing van voor 1882 toen het voorhuis vernieuwd werd. Het pand is gelegen aan de noordzijde van de Torenstraat in de onmiddellijke nabijheid van de toren van de voormalige kerk van Sint-Michielsgestel.

Dit bouwwerk is als monument opgenomen in het rijksmonumentenregister vanwege de zeldzaamheid van dergelijke gaaf bewaarde woonhuizen met achterhuis en natuurlijk de ligging ten opzichte van het oude centrum.
Van Landbouw naar Lunchcafé
Een niet alledaagse overstap. Veel mensen bleken verrast dat wij deze omschakeling gingen maken. Nadat de melkveehouderij van ons aan de Hemelrijkstraat in 2016 verkocht was, namen wij intrek in onze nieuwe woning aan de Nieuwstraat. Ondernemend als we zijn, en nog veel te jong om niets te doen, begon het toch weer te kriebelen. Het ondernemen zit ons in het bloed.
Lunchgalerie "de Rijker", het monumentale pandje bij de Oude Toren kwam beschikbaar. Henk en Marijke Rijkers hebben het horecabedrijfje 10 jaar geleden opgestart en gaven aan dat ze het wat rustiger aan wilden gaan doen. Van het een kwam het ander en vanaf 20-08-2017 kunnen wij ons de trotse eigenaars noemen van dit gezellige lunchcafé.

Wat een fantastische uitdaging!
Gezien alle ontwikkelingen in het centrum hebben we er echt zin in.

Uiteraard houden wij die ontspannen, Gestelse, gastvrije sfeer waar iedereen welkom is voor een uitstekende kop koffie; een echte ontmoetingsplek. Het terras en de lunchkaart zijn geheel vernieuwd en de kaart is uitgebreid met verrassende gerechten van de beste producten en ingrediënten; kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Na lunchtijd kunt u ook genieten van een "bite" bij een prima vers getapt biertje, borrel, fris of koffie tegen een betaalbare prijs. De openingstijden zullen, zeker bij terrasweer, ruimer zijn.

Kom dus heerlijk eten en genieten bij Lunchcafé Toren4!
Deze vroegere burgemeesterswoning van burgemeester Van de Westelaken werd later een winkel van Nelleke de Kort.
In de periode er na heeft het pand verschillende bestemmingen gehad en zelfs leeg gestaan.

Rond 2007 begonnen Henk en Marijke Rijkers met de restauratie van het pand en begonnen hier Lunchgalerie de Rijker.
Op 20 augustus 2017 is dit door ons overgenomen met een nieuwe naam: Lunchcafé Toren4.